اسناد تجاری در رویه ی قضایی
مدرس: جناب آقای دکتر یوسف یعقوبی

اجرای مفاد اسناد رسمی لازم الإجرا
مدرس: جناب آقای ایوب دوست محمدی
یکی از ویژگی های بارز اسناد رسمی، لازم الاجرا بودن اسنادی است که طبع اجرایی دارند و این خصیصه در برابر سند عادی که برای اجرای آن دارنده باید راه طولانی و هزینه بر دادرسی را طی نموده تا به حکم قطعی لازم الاجرا برسد وجه تمایز بسیار پر رنگی است.کارگاه مذکور با توجه به اهمیت این اسناد جهت آموزش مباحث عملی و کاربردی در این زمینه تشکیل گردید.

کارگاه آموزشی قانون اصلاح قانون صدور چک (مصوب97/08/13)
مدرس: جناب آقای دکتر مجید قربانی لاچوانی
با توجه به تصویب اصلاحیهی جدید قانون صدور چک (مصوب1397/08/13)،کارگاه مذکور با هدف بررسی تغییر و تحولات مصوب، توسط دپارتمان حقوق کاربردی مؤسسه آموزش عالی آزاد چتر دانش برگزار گردید.

لایحه نویسی
مدرس: جناب آقای دکتر سید احمد باختر
لزوم رعایت شأن مخاطب در مکاتبه و بیان مطالب به صورت درست و روان در تمام متون نوشتاری بویژه لایحه نویسی از اهداف یک نوشتار به حساب می آید. دسترسی سریع مخاطب به اهداف نوشته، انسجام موضوع، کوتاه نویسی در عین رساندن مطالب و استفاده از آیین نگارش صحیح و درست از مهم ترین بخش های یک لایحه در این زمینه محسوب می شود.

حقوق ضمانت نامه های بانکی و اعتبارات اسنادی
مدرس: آقای دکتر حسین قریانیان
يكي از خدمات قابل ارائه توسط بانك ها به مشتريان خود صدور انواع ضمانتنامه مي باشد. در تعريف بانكداري،عقد ضمان يا ضمانت عبارت است از عهده گرفتن مالي كه بر ذمه ديگري است. ضمانت نامه بانکی نیز عبارت است از تعهد غیر قابل برگشت یک بانک به پرداخت وجه مورد ضمانت در صورت عدم ایفای تعهدات تحت قرارداد توسط شخص ثالث (فروشنده یا متعهد انجام قرارداد). ضمانتنامههای بانکی بهعنوان کارآمدترین ابزار پوشش ریسک معاملات تجاری داخلی و بینالمللی محسوب می شود. با استفاده از اين خدمت بانك بنا به درخواست اشخاص حقيقي و يا حقوقي، پرداخت ديون و يا انجام تعهداتي كه به نفع سازمان ها و مؤسسات دولتي و دستگاههاي اجرايي و بخش خصوصي به عهده متقاضيان است، با رعايت آئين نامه صدور ضمانت نامه و ظهر نويسي از طرف بانك ها و نيز دستور العمل صدور ضمانت نامه ها، در قبال اخذ وثايق يا تضمينات خاص صادر مي گردد مع هذا انتخاب نوع و ميزان وثايق يا تضمينات لازم در اختيار بانك خواهد بود.

قراردادنویسی (مقدماتی)
مدرس: جناب آقای دکتر مجید قربانی لاچوانی
در حال حاضر تمامی مبادلات اقتصادی و وجوه غیر اقتصادی زندگی بر پایه ی قرارداد است. حقوق قرارادها یکی از بنیادی ترین مباحث حقوقی است که میزان تسلط بر آن نشان دهنده توانایی علمی حقوق دان می باشد. آشنایی با ابعاد مختلف قراردانویسی تابع اصولی است، که این اصول شامل موارد شکلی و نکات کاربردی حائز اهمیتی است، که می بایست در کل قرارداد رعایت شود. کارگاه مذکور با هدف آموزش موارد بنیادی و کاربردی برگزار می گردد.

آیین دادرسی مالیاتی
مدرس: جناب آقای رضا زمانی
قانون جدید مالیات های مستقیم در اصلاحیه ی اخیر دستخوش تغییرات جدی و نوآوری های مهمی شده است؛ جرم انگاری و تقویت ضمانت اجراهای مالیات ستانی از جمله آن است، لذا در این راستا لزوم اطلاع از این تغییرات و آشنایی با حقوق و تکالیف برای مودیان مالیاتی (اشخاص حقوقی و حقیقی) امری غیرقابل اجتناب است، و از سوی دیگر اهمیت دادرسی مالیاتی به تبع تشخیص و مطالبه مالیات از طرف دستگاه مالیاتی تبلور پیدا می کند. در این دوره آموزشی با مروری بر مهمترین تغییرات قانون جدید به بررسی مراحل و مراجع دادرسی مالیاتی و صلاحیت آنها پرداخته خواهد شد.

تعدیل در قراردادهای پیمانکاری و دعاوی ناشی از آن
مدرس: جناب آقای مهندس عبدالکریم کریمیان

آشنایی با انواع روشهای قراردادی (طراحی-مناقصه-ساخت، طرح و ساخت، مدیر اجرا، سرجمع، مشارکت عمومی - خصوصی و...) و نحوه اجرای آن ها
مدرس: جناب آقای مهندس امیر امیری دیبا
طرحهای عمرانی و خدماتی مختلفی در کشور با ویژگیها و مشخصات متنوع وجود دارد؛ مانند طرحهای سدسازی و انتقال آب، حمل و نقل ریلی یا هوایی، تأمین آب شرب، مجتمع ورزشی یا فرهنگی، تصفیهخانه فاضلاب نیروگاههای تجدیدپذیر یا حرارتی. وظیفه اجرا و بهرهبرداری این طرحها به عهده دستگاههای اجرایی مختلف است و هر دستگاه نیز بر اساس دانش و تجربیات خود در خصوص برنامهریزی، تأمین مالی، اجرا و بهرهبرداری این طرحها اقدام مینماید. «سیستم تدارک پروژه» که گاهاً به جای آن از عباراتی نظیر «روش قراردادی» نیز استفاده میشود، عبارت است از «روش تأمین مالی» و «روش به پیمان بردن هر پروژه» که یکی از تصمیمات راهبردی پروژه محسوب شده و تأثیر زیادی بر موفقیت یا شکست پروژه خواهد داشت. به عنوان یک اصل کلی میتوان گفت با در نظر گرفتن کلیه شرایط داخلی و خارجی هر پروژه، تنها یک سیستم تدارک بهینه برای آن وجود دارد؛ لذا انجام بررسی و مطالعات در زمینه انتخاب سیستم تدارک پروژه اهمیت زیادی پیدا میکند. این بررسیها عموماً در فازهای اولیه مطالعاتی هر پروژه توسط دستگاه اجرایی ذیربط انجام میشود و باید به صورت سیستماتیک و بر اساس اصول مشخصی انجام گیرد. بنابراین کارگاه مذکور با هدف آشنایی با مفاهیم و راهکارهای کاربردی در این زمینه برگزار می گردد.


اجرای احکام مدنی
مدرس: سرکار خانم رقیه وکیلی
اجرای احکام دادگاه ها و مراجع قضایی از مهم ترین مراحل دادرسی به شمار می آید. اهمیت مرحله ی اجرایی از آن جهت است که محکوم له در این مقطع عملاٌ به حق خود می رسد. اجرای هر حکمی شامل مراحل مختلفی است. به همین منظور کارگاه مذکور با هدف آشنایی با مباحث کاربردی و روند اجرایی در این حوزه برگزار می شود.


دوره قراردادهای تجاری بین المللی (پیشرفته)
مدرس: آقای دکتر مجتبی اصغریان
اساس معاملات بین المللی، قراردادهای تجاری بین المللی است که بین شرکت های تجاری منعقد می گردد وروابط طرفین معامله با یکدیگر را تنظیم می کند. قراردادهای تجاری بین المللی دارای ویژگی های متفاوتی نسبت به قراردادهای داخلی هستند. سازمان ها و موسسات تجاری بین المللی نمونه قراردادهای متعددی را جهت استفاده در تجارت بین الملل منتشر نموده اند، اما در اکثر اوقات، معاملات بین المللی اقتضا دارند که قراردادی خاص برای هر معامله تنظیم شود. لذا شناخت کافی از ویژگی ها، جزئیات و ساختار قراردادهای تجاری بین المللی برای افراد فعال در این حوزه امری بایسته است. تنظیم قرارداد خوب از بروز اختلاف جلوگیری کرده و تا اندازه زیادی اجرای معامله را تضمین می کند. در این دوره تلاش می شود تا با تشریح نکات مربوط به قراردادهای تجاری بین المللی، ساختار و جزئیات کاربردی آن تحت بحث و بررسی قرار گرفته و نحوه عملی تنظیم قراردادهای تجاری بین المللی در سطح استاندارد و بین المللی آموزش داده شود.
آیین نگارش حقوقی (با تأکید برلایحه نویسی)
مدرس: آقای دکتر سید احمد باختر
لزوم رعایت شأن مخاطب در مکاتبه و بیان مطالب به صورت درست و روان در تمام متون نوشتاری بویژه لایحه نویسی از اهداف یک نوشتار به حساب می آید. دسترسی سریع مخاطب به اهداف نوشته، انسجام موضوع، کوتاه نویسی در عین رساندن مطالب و استفاده از آیین نگارش صحیح و درست از مهم ترین بخش های یک لایحه در این زمینه محسوب می شود..
حدود نظارت قضایی بر جریان رسیدگی در داوری داخلی
مدرس: آقای دکتر مفید کلانتریان، آقای دکتر حسن فضلی
طرفین هر قرارداد منعقد شده همواره ممکن است در پی اختلافات به مرجعی جهت حل و فصل آن مراجعه نمایند. رجوع به دادگستری به عنوان یکی از روشهای رسیدگی به دعاوی، از زمانهای بسیار دور در مورد توجه است. در کنار این روش، امروزه استفاده از شرط داوری یکی از راههای حل و فصل اختلافات در دعاوی، به ویژه در دعاوی تجاری و سرمایه گذاری است. استفاده از این روش دارای مزایای بسیار زیادی نسبت به رسیدگی در محاکم دادگستری است، از جمله مهمترینِ این مزایا عبارتند از: وجود سرعت در رسیدگی، تخصصیتر شدن و کاهش هزینههای طرفین و همچنین امکان انتخاب شخص داور توسط طرفین که این امر موجب تبعیت بهتر آنها از رأی داور است. در این مقام مباحث گستردهای وجود دارد که در این کارگاه سعی شده قلمرو نظارت دادگاه در داوری داخلی بررسی واقع شود..
حقوق مناقصات
مدرس: جناب آقای دکتر نادر همایونی
مناقصه عبارت است از روشی برای خرید کالا یا خدمات که تمامی پیشنهادهای رسیده در یک زمان و در حضور پیشنهاد دهندگان بررسی شده و پایینترین قیمت قبول میگردد. این فرایند رقابتی برای تأمین کیفیت مورد نظر (طبق اسناد مناقصه) که در آن تعهدات موضوع معامله به مناقصه گری که کمترین قیمت را پیشنهاد کرده باشد، واگذار میشود و مناقصه برای دسترسی به دو مولفه اساسی در خرید کالا و خدمات، به اجرا گذارده میشود. با توجه به لزوم شناخت این فرایند کارگاه آموزشی حقوق مناقصات برگزار میگردد..
اجرای مفاد اسناد رسمی و لازم الإجرا
مدرس: جناب آقای دکتر رضا کریمی منفرد
یکی از ویژگی های بارز اسناد رسمی، لازم الاجرا بودن اسنادی است که طبع اجرایی دارند و این خصیصه در برابر سند عادی که برای اجرای آن دارنده باید راه پر پیچ و خم و هزینه بر دادرسی را طی نموده تا به حکم قطعی لازم الاجرا برسد وجه تمایز کمی نیست. بانک ها و موسسات مالی در قبال اعطاء تسهیلات به متقاضیان، با آن ها سند رهنی در دفتر خانه های اسناد رسمی تنظیم نموده و معمولا مالی را به وثیقه می گیرند تا تضمین پرداخت تسهیلات بوده و درصورت تخلف وام گیرنده با تقاضای بانک، دفاتر اسناد رسمی اقدام به صدور اجرائیه جهت وصول مطالبات بانک ها نمایند.کارگاه مذکور با هدف آموزش مباحث عملی و کاربردی در این زمینه تشکیل می گردد.

شرایط عمومی پیمان
مدرس:جناب آقای دکتر نادر همایونی (عضو حقوقي كميتههاي تهيه و تدوين پيش نويس آيين نامههاي قانون برگزاري مناقصات، دارای ده سال سابقهی تدريس قانون برگزاري مناقصات، مسؤول امور حقوقي دفتر امور مشاوران و پيمانكاران (دفتر نظام فني اجرايي)، مدير امور حقوقي و قرارداد)
جناب آقای مهندس عبدالکریم کریمیان (کارشناس رسمی دادگستری، کارشناس، مشاور و مدیر امور قرارداد در شرکتها و سازمانهای خصوصی و دولتی، عضو کمیتهی بازنگری شرایط عمومی پیمان در سازمان برنامه و بودجه)
با توجه به گستره ی انواع طرح ها و پروژه های عمرانی کشور و همچنین شرایط و ومحدودیت های دستگاه های اجرایی و کارفرمایان از طرفی و تعهدات از طرف دیگر، به یکی از چالش های پروژه ها بدل گشته است و حتی اوضاع و احوال برخی قراردادها به گونه ای است که با روش های متعارف امکان حصول نتیجه و دستیابی به اهداف پروژه های محقق نخواهد شد. آشنایی با قرادادهای پیمانکاری و انواع شرایط عمومی پیمان و همچنین ضوابط حاکم بر آن ها به ویژه در شرایطی که روابط قراردادی از عوامل بیرونی و خارج از اراده ی طرفین متأثر می گردد، بیش تر اهمیت پیدا کرده و آگاهی و تسلط بر آن ها لازمه ی راهبری و پیشبرد فنی و حقوقی پروژه ها خواهد بود.
کارگاه حقوق کیفری تسهیلات بانکی
مدرس: جناب آقای دکتر حسین سمیعی زنوز (مدرس دانشگاه و پژوهشگر حقوق بانکی)
باتوجه به پیچیدگی ساز و کارهای اقتصادی ابعاد گسترده ای از جرایم اقتصادی بویژه جرایم بانکی در سطوح مختلف قابل مشاهده است. تخصصی بودن این حوزه موجب شده برای تشخیص جرایم بانکی نیاز به مطالعات و دانشی در زمینه ی ضوابط و تعاریف حاکم بر امور بانکی داشته باشیم. یکی از ابعاد اهمیت این موضوع از آن جهت است که در بسیاری از موارد جرایم بانکی در سطوح کلان و به شکل سازمان یافته قابل ارتکاب است که به نوعی سبب اختلال در نظام اقتصادی و نظام پولی و بانکی کشور می گردد.باتوجه به پیچیدگی ساز و کارهای اقتصادی ابعاد گسترده ای از جرایم اقتصادی بویژه جرایم بانکی در سطوح مختلف قابل مشاهده است. تخصصی بودن این حوزه موجب شده برای تشخیص جرایم بانکی نیاز به مطالعات و دانشی در زمینه ی ضوابط و تعاریف حاکم بر امور بانکی داشته باشیم. یکی از ابعاد اهمیت این موضوع از آن جهت است که در بسیاری از موارد جرایم بانکی در سطوح کلان و به شکل سازمان یافته قابل ارتکاب است که به نوعی سبب اختلال در نظام اقتصادی و نظام پولی و بانکی کشور می گردد.
دوره قرارداد های تجاری بین المللی(مقدماتی)
مدرس: جناب آقای دکتر مجتبی اصغریان
اساس معاملات بین المللی، قراردادهای تجاری بین المللی است که بین شرکت های تجاری منعقد می گردد و روابط طرفین معامله با یکدیگر را تنظیم می کند. قراردادهای تجاری بین المللی دارای ویژگی های متفاوتی نسبت به قراردادهای داخلی هستند. سازمان ها و موسسات تجاری بین المللی نمونه قراردادهای متعددی را جهت استفاده در تجارت بین الملل منتشر نموده اند، اما در اکثر اوقات، معاملات بین المللی اقتضا دارند که قراردادی خاص برای هر معامله تنظیم شود. لذا شناخت کافی از ویژگی ها، جزئیات و ساختار قراردادهای تجاری بین المللی برای افراد فعال در این حوزه امری بایسته است. تنظیم قرارداد خوب از بروز اختلاف جلوگیری کرده و تا اندازه زیادی اجرای معامله را تضمین می کند. در این دوره تلاش می شود تا با تشریح نکات مربوط به قراردادهای تجاری بین المللی، ساختار و جزئیات کاربردی آن تحت بحث و بررسی قرار گرفته و نحوه عملی تنظیم قراردادهای تجاری بین المللی در سطح استاندارد و بین المللی آموزش داده شود.
دورهی کاربردی شرکتها (بخش دوم)
مدرس: جناب آقای بهرام کناریوندی
با توجه به اهمیت موضوع ثبت انواع شرکتها در اداره ثبت شرکتها و نبود منابع کافی در این زمینه، لازم است نسبت به آگاهی از نحوهی ثبت اینگونه اشخاص حقوقی و همچنین نحوهی شکل گیری مجامع عمومی با دستورات متفاوت، هیات مدیره و انحلال شرکتها کارگاهی علمی کاربردی تشکیل گردد تا بتوان از آخرین رویههای جاری در اداره ثبت شرکتها مطلع گشت.

کارگاه چگونگی انجام داوری در رسیدگی به دعاوی
مدرس:
جناب آقای دکتر یوسف یعقوبی
این کارگاه به عنوان جلسه تکمیلی کارگاه قبلی می باشد.
بررسی و تحریر دعاوی حاکم بر روابط موجر و مستأجر
مدرس دوره: جناب آقای عباس بشیری (وکیل پایه یک دادگستری، متخصص در امور اراضی و املاک، مؤلف 45 کتاب حقوقی)کریمیان
امروزه مبتلا به بودن روابط استیجاری و ایجاد اختلافات بی شمار حاصل شده از آن با توجه به تصویب قوانین متعدد در سال های مختلف در این حوزه، که بعضا در زمینه ی اختصاصی کماکان به قوت خود باقی هستند، ضروری می نماید هر حقوقدانی با شناخت تفاوت ها و تشخیص محل اجرای قوانین به تصویب رسیده به منظور طرح دعوای صحیح در این حوزه بکوشد.
کارگاه دعاوی و اختلافات مناقصه تا پیمان
مدرس دوره: جناب آقای دکتر نادر همایونی، جناب آقای مهندس عبدالکریم کریمیان
نظر به آن که در فضای حقوق عمومی و واگذاری طرحها و پروژهها توسط بخش دولتی، الزامات متعدد در خصوص فرآیند ارجاع و انعقاد قرارداد وجود دارد، قانون برگزاری مناقصات به عنوان قانون اصلی در واگذاری طرحها و پروژهها دارای اهمیت بسزایی است. لذا در فرآیند تشریفات مذکور برای ارجاع موضوع، اختلافات و چالشهای متعددی به وقوع میپیوندد که بررسی آن و چگونگی رفع آنها میتواند به حل و فصل اختلاف و تسریع در اجرای طرحها و پروژهها بیانجامد. از سوی دیگر با انعقاد قرارداد در چارچوب قراردادهای پیمانکاری بر اساس شرایط عمومی پیمان (نشریه 4311 سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور) ارتباط مناقصه گذار و مناقصه گر در قالب کارفرما و پیمانکار شکل میگیرد. در مسیر اجرای قرارداد مذکور با توجه به الزامات قانونی متعدد در شکل گیری شرایط عمومی یاد شده، بررسی اختلافات احتمالی و نحوهی حل و فصل آنها دارای اهمیت است.
دورهی کاربردی شرکتها
مدرس:جناب آقای بهرام کناریوندی
با توجه به اهمیت موضوع ثبت انواع شرکتها در اداره ثبت شرکتها و نبود منابع کافی در این زمینه، لازم است نسبت به آگاهی از نحوهی ثبت اینگونه اشخاص حقوقی و همچنین نحوهی شکل گیری مجامع عمومی با دستورات متفاوت، هیات مدیره و انحلال شرکتها کارگاهی علمی کاربردی تشکیل گردد تا بتوان از آخرین رویههای جاری در اداره ثبت شرکتها مطلع گشت..
دورهی حقوق ثبت کاربردی (ثبت املاک)
مدرس: جناب آقای دکتر حمیدرضا آدابی
نظر به این که یکی از پیچیده ترین پروندههای مطروحه در محاکم دادگستری، پروندههای ثبتی و یا مرتبط با ثبت است، ضروری است قضات و وکلا جهت اتخاذ تصمیم مناسب و طرح دعوای صحیح و دفاع دقیق و متناسب فرایند ثبت املاک و اعتراض به عملیات ثبتی و نحوهی انتشار آگهیها و تحدید حدود و حقوق ارتفاقی و افراز و تفکیک و تفاوت آنها، اسناد مالکیت معارض و طریق اصلاح اشتباهات ثبتی و وظایف هیأت نظارت و شورای عالی ثبت را به نحو صحیح و دقیق بدانند..
دوره حقوق اراضی و املاک
مدرس دوره: جناب آقای عباس بشیری
یکی از مهم ترین و گسترده ترین موضوعات حقوقی که در مقاطع مختلف تحصیلی رشتهی حقوق کمتر به آن پرداخته شده، حقوق اراضی و املاک است. آموزش این گرایش کاربردی با وجود مقررات و قوانین پراکنده امری ضروری تلقی میشود. دورهی آموزشی مذکور در جلسههای مختلف با تفکیک مباحث مرتبط با اراضی و املاک، ارائه میگردد.
جرایم رایانه ای
مدرس دوره: جناب آقای دکتر مهدی فضلی، جناب آقای محسن بابایی
رشد فضای سایبر و فناوری اطلاعات و ارتباطات هر روزه شتاب گستردهتر و پیچیده تری به خود میگیرد؛ فناوریهای جدیدتر معرفی میشوند و به همان میزان تعداد کاربران و بالتبع محتوایی که در این فضا تولید و تبادل میشود و وابستگی مردم به فضای سایبر نیز روز به روز وسعت مییابد. این افزایش حجم ارتباطات، ناگزیر گاه تبادل محتوا یا اقداماتی را سبب میشود که ما تحت عنوان جرایم رایانهای می شناسیم. جرایم رایانهای خود گوشهای از حقوق فناوری اطلاعات است که شناخت آن امروزه برای هر حقوقدانی ضروری است. موضوع کارگاه آموزشی – کاربردی جرایم رایانهای که چند بعدی است، در پی شناساندن جایگاه جرایم رایانهای در نظام حقوقی ایران از سویی و نیز ارائهی مسائل کاربردی از حیث پی جویی، کشف و تحقیق این جرایم (از منظر ابعاد پلیسی و شکلی) از سوی دیگر است تا شمایی کلی و در عین حال کاربردی از وضعیت جرایم رایانهای در ایران ارائه نماید. .